Kennisbank Feng Shui, Yin Yang, Chi, Ki, Prana, Bagua.

alt='Feng Shui ,yin-yang afbeelding'/>.

Yin Yang. Feng Shui principes.

Feng Shui principes gaan we ervan uit dat alles leeft en dat alles met elkaar verbonden is.
Staat ook gelijk met Prana, Baqua, Ki, Komische adem, Chi.
U voelt zich goed, dan noemen de Chinezen de energie Sheng Chi.

Het kan ook zijn als u ergens op visite bent geweest waar u niet rustig gezeten heeft en de loop van de dag hoofdpijn krijgt dan noemen de Chinezen dit Sha Chi.

Yin Yang

Voor vrouwelijk staat Yin, Yang staat voor mannelijk, als dit in evenwicht is dan heeft u een goed uitgangspunt.
Yin is negatief en Yang is positief. Het een kan niet zonder de ander.

Bijvoorbeeld als u teveel Yin in de woonkamer heeft dan is waarschijnlijk alles donkerbruin en rommelig teveel kleine spulletjes dit veroorzaakt onrust. Teveel Yang in de woonkamer is waarschijnlijk te veel wit, te licht, te hoog en te klinisch dit kan niet echt gezellig zijn.
Ga de principes van Feng Shui volgen.
Het gaat erom dat er evenwicht is tussen Yin en Yang.

De BAGUA

De Bagua is een heel handig hulpmiddel om te berekenen waar gebieden in je huis corresponderen met gebieden in je leven.

Kleuren van Feng Shui principes, Yin Yang

Zwart: Het schermt ons af van de werkelijke wereld. Houdt ons tegen, alles bij hetzelfde houden niets willen veranderen.

Grijs: Is haast hetzelfde als zwart, beschermt ons tegen invloeden van buiten af. Bijvoorbeeld grijs kostuum of jurk vertelt aan een ander “onafhankelijk”.

Bruin: We staan goed in het leven dus met beide benen op de grond. Kan ook betekenen dat u iets heeft te verbergen. Bijvoorbeeld onderdrukte emoties.

Rood: Energie en creativiteit. Rood is krachtig. Te veel rood kan gevoelens van ongeduld veroorzaken. Mensen met te veel rood staan graag in de belangstelling.

Groen: Werkt goed tegen stress. Denk aan in de natuur zijn. Verbinding met je medemens. Wat grijzig groen stimuleerd de jaloezie en negativiteit.

Oranje: Maak korte metten met zelfmedelijden, koppigheid en depressies. Ook de kleur van nieuwe ideeën opdoen en genieten van het leven.

Wit: Wit heeft alle kleuren in zich. Brengt innerlijke balans, beschermt tegen negativiteit. Teveel wit kan eenzaamheid met zich meebrengen.

Geel: Enthousiasme en communicatie. Moet wel echt geel zijn.

Blauw: Koele en kalmerende kleur. Inspiratie en stimulans voor de hersenen. Mensen met veel blauw hebben rust om hun heen nodig, en willen niet gehaast worden. Zachtblauw is goed voor nachtrust. Teveel donkerblauw heeft invloed op de gemoedstoestand.

Huis bouwen en inrichten van de woonkamer, slaapkamer, badkamer enz.

Feng Shui wordt al meer dan 3000 jaar beoefend, het betekent letterlijk “Wind en Water”.
Het doel van Feng Shui is om BALANS en HARMONIE  in uw leven en uw omgeving te creëren.
Als u iets onderneemt b.v. een woonkamer, slaapkamer, keuken of zelfs als u een compleet huis wilt laten bouwen en u maakt gebruik van de Feng Shui principes zult u een rustgevender leven hebben met balans en harmonie.

Stel u laat een huis bouwen, dan is van essentieel belang dat u elk puntje wat ik hieronder vertel onderzoek en uitvoert.

1e U gaat kijken naar de plaats, neem dan een kompas mee en noteer wat u ziet en waar de tuin en voordeur komen.

2e Onderzoek de grond waar op gebouwd gaat worden wat voor activiteiten zijn hier geweest, wat voor gebouw heeft er opgestaan (zeer belangrijk) zijn daar schadelijke dingen gefabriceerd, wordt er gebouwd op een stortplaats enz.

3e U beslist dat u op deze plek gaat bouwen dan is het volgens de principes van Feng Shui belangrijk waar de voordeur en tuin komt.
Want als u de principes aanhoudt dan begint u goed.
Ik raad iedereen aan om dit aan te houden zoveel mogelijk. Met de bouwtekening wordt de indeling van uw huis ook heel belangrijk denk aan de woonkamer, slaapkamer, badkamer allemaal ruimtes waar u regelmatig komt.

Dit is de perfecte tijd om er mee te beginnen u hoeft natuurlijk geen huis te bouwen u kunt ook de bestaande situatie onder handen nemen.

Begin dan eerst alle dingen die u toch niet gebruikt in een vuilniszak te doen en weggooit, begin er vandaag nog mee. (U weet immers, alles is energie)

Zeer belangrijk: Als u volgens het principe van Feng Shui gaat werken is het noorden van het Baqua kompas in b.v. de huiskamer niet het noorden van de huiskamer.

Het noorden is voor alle vertrekken in het huis de deuringang waar u naar binnengaat. Let hier goed op.


Spirituelementor home


71 / 100